Tid til ettertanke

På slutten av et semester blir jeg alltid tankefull. I den korte perioden når jeg er ferdig med forelesningene og før eksamensbesvarelsene krever sitt. Har jeg egentlig gjort noe på en ny og bedre måte denne gangen? Blir det synlig i de håpefulles skriblerier? Skulle jeg gjort noe/mye annerledes? Sikkert. Alt kan alltid forbedres.

Ikke digitalt verktøy. Så og si uegnet til undervisningsformål. I hvert fall i mine fag 🙂

Rett som det er opplever jeg at en undervisnings økt som jeg har holdt før, og går i salen med holdningen at dette “alltid” virker, så er det ingen respons, null kontakt. Det kan være tungt og nær sagt uforklarlig. Det er rart. Deltakerne i rommet har absolutt innvirkning på leveransen – og følgelig alles opplevelse. Min inkludert. Jeg har ikke forsket på dette – eller på annet vis satt opplevelsene i system. Ikke er det et forsøk på å bortforklare momenter i mine verbale forsøk på å smitte og engasjere mottakeren til å ville lære mer om dagens tema. Det er bare det at det ikke alltid virker.

Den største ambisjonen for høsten er å oppdatere teaching notes-ene mine, korrigere høyde og fart, ikke kurs. Dessuten bruke flere verktøy bedre, mer effektivt. Jeg har hatt stor glede av å se og høre webinarene til evacharlotte.no hvor hun forklarer bruk av video. Inkludert redigering. Kan anbefales. Dette har jeg tro på. At jeg må lære meg å komme gjennom ruta, i undervisningssammenheng. Så nå tenker jeg litt på mulige videoressurser til undervisning. Med eller uten fingerdukker. Men først er det sensurtid, deretter sommerferie og så er vi i gang igjen til høsten. Gleder meg allerede.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s