Aktiviteter

Er det mulig å engasjere i store klasser?

Ja det er det! I dette bokprosjektet har vi beskrevet noen tilnærminger, eksempler, ideer og tips som bidrar til økt student-engasjement i store klasser. Det finnes en del litteratur for bruk av ulike pedagogiske aktiviteter, men lite som fokuserer på store klasser.

Vi bestemte oss derfor for å samle erfaring fra mange års undervisning ved Handelshøyskolen BI. Målet har vært å lage en praktisk ”håndbok” med fokus på undervisningsaktiviteter for store klasser. Vi har tatt for oss konkrete gjennomføringer av ulike undervisningsopplegg og eksemplifisering av disse gjennom tekst, maler, figurer og bilder.

Vårt mål er at du som leser dette blir fristet til å prøve noe nytt, at du bruker boka som en inspirasjonskilde og finner fram til aktiviteter som passer for deg og din undervisning.  Hvert eksempel fra undervisning i store klasser er markert med grad av forberedelse.

Har du prøvd ut lignende – eller andre ting, hører gjerne fra deg i kommentarfeltet eller pr.epost

Reklamer

En tanke om “Aktiviteter

 1. Hei Tor!

  Tusen takk for boken! Jeg har lest den fra perm til perm – enkelte kapitler 2x. Jeg synes dere har skrevet en utrolig nyttig bok for lærere som ikke bare underviser store klasser, men også små. Det er ikke alltid like lett å få studentene engasjert, selv om de kun er 20 i rommet.

  Jeg ble veldig inspirert og glad av å lese boken deres, og kommer til å overraske studentene med noen konkurranser i høst.

  Vennlig hilsen
  Olwia
  HiOA

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s